Kuchnia

Pyszne obiady

Pstrag w papilotach ze szpinakiem, winem i cytryna
Skladniki:
(dla 1 osoby)
- 1 filet z pstraga teczowego, ze skorka
- 50 g swiezyc lisci szpinaku, umytych
- 1/2 cytryny, pokrojonej w plasterki
- maly peczek natki pietruszki
- 2 lyzki bialego wina
- sol i pieprz

Rozgrzac piekarnik do 180 stopni. Ostrym nozem zrobic kilka naciec na skorce fileta.
Na blacie ulozyc plat folii aluminiowej o dlugosci okolo 30 cm, a na niej podobnej wielkosci plat papieru do pieczenia. Ulozyc na nim szpinak, a nastepnie rybe, plasterki cytryny, natke i wino. Doprawic sola i pieprzem. Zlozyc boki do srodka, nastepnie scisnac krance, tak, by powstala paczuszka. Ulozyc na blasze do pieczenia i piec przez 8-12 minut, az ryba bedzie gotowa. Podawac natychmiast, przed podaniem otworzywszy paczuszke.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation