Kuchnia

desery

Cheat's Panna Cotta

Potrzebujemy:

Cheat's Panna Cotta:
45 ml (3 Ł) wody
20 ml (4 Ł) żelatyny
625 ml (2 i1/2 szkl.) chudego mleka
125 ml (1/2 szkl.) brązowego cukru
375 ml (1 1/2 szkl.) jogurtu naturalnego
3 ml (pełna1/2 ł) nasion z wanilii

Sos:
250 g nektarynek, śliwek lub truskawek
15 ml (1 Ł) soku z cytryny
30-60 ml (2-4 Ł) brązowego cukru

Sposób przygotowania:
1. Cheat's Panna Cotta:
Nalej wodę do dużej miski.
Do wody dosyp żelatynę i zostaw, aby napęczniała.
2. Podgrzej na małym ogniu mleko z cukrem i mieszaj do momentu, aż cukier się rozpuści.
3. Dodaj trochę mleka z cukrem do napęcznionej żelatyny i mieszaj do momentu, aż żelatyna się całkowicie rozpuści. Następnie dolej więcej mleka z cukrem i dobrze wymieszaj. Dodaj powstałą mieszankę do pozostałej ilości mleka zmieszanego z cukrem.
4. Następnie dodaj jogurt oraz nasiona z wanilii i dobrze wymieszaj. Wlej do szklanek.
5. Pozostaw na noc w lodówce, aż się deser się zetnie.
6. Sos:
Potnij owoce na kawałki i następnie wrzuć je do robota kuchennego. Dodaj sok z cytryny i brązowy cukier, a następnie zmiksuj na gładką masę.
7. Nalej sos na każdy deser i podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation