Kuchnia

Słodkości - przepisy

Piernikowe mini pączki donuts w białej polewie
130 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
60 g brązowego cukru
1 jajko
60 ml oleju rzepakowego
2 łyżki miodu
3 łyżki mleka
3 łyżki roztopionego masła
polewa:
100 g białej czekolady
kuleczki ozdobne



Piekarnik rozgrzać do 180 ° C. Formę do pączków wysmarować masłem i wysypać maka. Połączyć wszystkie suche składniki w dużej misce. W osobnej misce połączyć mokre składniki trzepaczką. Wymieszać mokre i suche składniki, aż się dobrze połączą. Ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i okrągłą dużą końcówką wyciskać ciasto do formy, tak by otwory na mini pączki wypełnione były do polowy wysokość. Piec przez 6-8 minut, aż ciasto wyrośnie i się zrumieni. Wyjąc z formy, odstawić na chwile do ostygnięcia.

Dekoracja. Stopić białą czekoladę w misce w mikrofali lub na garnku z wodą. Maczać każdy pączek w polewie. Posypać posypką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation