Kuchnia

sweet tooth

» Ciasto „kukułka”, najlepszy – przepis
CIASTO „KUKUŁKA” – PRZEPIS

SKŁADNIKI NA BISZKOPT KAKAOWY:

6 jajek
1 szklanka cukru
3/4 szklanki mąki tortowej
3 łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

SKŁADNIKI NA BISZKOPT JASNY:

3 jajka
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki tortowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

SKŁADNIKI NA MASĘ CZEKOLADOWĄ:

3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
3/4 szklanki wrzącej wody
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g gorzkiej czekolady
100 g czekolady deserowej
1/2 szklanki wódki

SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANOWY:

800 ml śmietanki kremówki
4 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki wrzącej wody
4 łyżki cukru pudru

DODATKOWO:

czekolada do dekoracji
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation