Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

BEZGLUTENOWE GOFRY KOKOSOWE
SKŁADNIKI:

- 1 jajko
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 200 gr mąk bezglutenowych (ziemniaczana, kukurydziana, teff, kokosowa)
- 50 ml oleju
- 200 ml mleka
- łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

JAJKO UBIJ Z CUKREM do utworzenia się piany, następnie dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, odstaw na 20 minut, po ty


m czasie masa powinna mieć konsystencję gęstego jogurtu, jeśli jest za gęsta dodaj odrobinę mleka.

W MIĘDZYCZASIE PRZYGOTUJ gofrownicę- posmaruj delikatnie blaszki olejem i rozgrzej.

GOFRY SMAŻ NA rumiany kolor, gotowe, wystudzone śmiało możesz zabrać do pracy lub szkoły na drugie śniadanie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation