Kuchnia

Same słodkości

Puszyste Placuszki Bananowe
Składniki na 8-10 placuszków:
1 całe jajko
1 dość mocno dojrzały banan
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 i 1/2 - 3 czubatych łyżek mąki pszennej (wszystko będzie zależało od tego jak mocno jest dojrzały banan oraz jak jest duży )
1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
2 szczypty sody
2-3 łyżeczki soku z cytryny
1-2 łyżek cukru (tez zależy od tego czy banan był słodki )



1. Banana obieramy, kroimy na plasterki i rozgniatamy dokładnie.
2. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz wbijamy do niego jajko, dodajemy obie maki, 1 łyżkę cukru, proszek do pieczenia i szczypty sody. Mieszamy, sprawdzamy konsystencje oraz próbujemy czy taka ilość cukru nam wystarczyła i czy konsystencja nie jest zbyt rzadka.
Jeśli wszystko jest ok :) to smażymy placuszki na patelni przesmarowanej tłuszczem lub na suchej patelni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation