Kuchnia

Serniki

Miniserniczki pralinkowe z domową nutellą

400 g twarogu sernikowego

3 jajka

3 łyżki cukru

2/3 szklanki pasty pralinowej (przepis tutaj)

3 łyżki nalewki z orzechów laskowych (opcjonalnie)

2 łyżki mąki ziemniaczanej

10 łyżeczek domowej nutelli (przepis tutaj)

W misce zmiksuj razem twaróg, jajka, cukier, pastę pralinową oraz, jeżeli masz akurat w domu, nalewkę z orzechów laskowych. Dodaj mąkę ziemniaczaną i zamieszaj raz jeszcze.

Formę na muffinki wyściel podwójnymi papilotkami (z porcji wychodzi 10 serniczków), a następnie wypełnij masą sernikową niemal do końca. Po środku każdego serniczka zatop łyżeczkę nutelli. Piecz przez ok. 30 - 35 minut w 150 stopniach. Jeżeli zauważysz, że serniczki zaczynają rosnąć i pękać, możesz wyjąć je wcześniej. Lekko je przestudź, wyjmij z foremki i pozostaw do całkowitego wystygnięcia, choć można je jeść niemal od razu po wyjęciu z piekarnika. Jeżeli masz w sobie tyle cierpliwości, schowaj je do lodówki na całą noc. Jeśli nie, też nic złego się nie stanie.


Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html#ixzz2RI3uREXM
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation