Kuchnia

mniamniusne ...

ciasto czekoladowe z czerwonej fasoli

Fasolka czerwona konserwowa puszka 240 g
Fruktoza 5 g
Banan 180 g (1 średnia szt.)
Słonecznik nasiona 3 g (3 ml)
Jaja kurze całe 4 g (4 ml)
Jogurt naturalny 2% tłuszczu 26 g (2 łyżki)
Proszek do pieczenia 1 g (1 ml)
Olej rzepakowy uniwersalny 13 g (1 płaska łyżka)
Kakao odtłuszczone 4 g (4 ml)

Sposób przygotowania:

1Puszkę fasoli (czerwona) odsączamy z zalewy i kilka razy przepłukujemy. Blenderujemy z 4 całymi jajami( możliwe, że nie zblenderuje się na gładką masę, ale później nie będzie tego czuć) i połową banana.
2Dodajemy 3 łyżki słonecznika, 4 łyżki kakao, łyżkę oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 łyżki jogurtu naturalnego, 5 łyżek fruktozy.
3Ciasto przekładamy do wysmarowanej delikatnie olejem i posypanej bułką lub czymś innym na małą foremkę keksową.
4Wkładamy do piekarnia nagrzanego za 150 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut.
5Możemy podawać z jogurtem lub różnymi dżemami.

http://vitalia.pl/przepisy/11611/Czekoladowe-ciasto-z-fasoli.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation