Kuchnia

Pomysł na obiad

Piersi z kurczaka z mozzarellą i pomidorami


pierś z kurczaka - 800 gramów
kalarepa - 2 sztuki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
mozarella - 200 gramów
Fix Bitki w sosie z grzybów leśnych Knorr
suszone pomidory - 20 gramów
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
jogurt naturalny - 100 mililitrów
średnia cebula - 1 sztuka
liść bazylii - 3 sztuki
pomidor - 2 sztuki



1. Piersi z kurczaka umyj i osusz. Za pomocą ostrego noża zrób w nich głębokie nacięcia, formując kieszenie. Mięso dopraw do smaku. Dla lepszego efektu możesz zamarynować je w Przyprawie do złotego kurczaka Knorr i pozostawić w chłodnym miejscu na około 20 minut.

2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Bazylię pokrój w paski.

3. Ser i suszone pomidory pokrój w drobną kostkę, dodaj wystudzoną cebulę oraz bazylię. Tak przygotowany farsz umieść w kieszonkach kurczaka.

4. Mięso obsmaż równomiernie na patelni. Na koniec przygotuj sos grzybowy z opakowania Fixu Knorr w 300 ml zimnej wody.

5.Zalej sosem mięso i całość duś powoli, pod przykryciem około 10 minut, co jakiś czas przekładając kurczaka na patelni.

6.Przygotuj sałatkę: Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z jogurtem. Kalarepę dokładnie umyj i przekrój na pół. Za pomocą małego nożyka oraz łyżki wydrąż miąższ. Pomidory, paprykę oraz miąższ kalarepy pokrój w kostkę i wymieszaj z wcześniej przygotowanym sosem sałatkowym. Wydrążone kalarepki napełnij sałatką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation