Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Gorąca biała czekolada
(2 porcje)

1 szkl mleka
1 tabliczka białej czekolady
1–2 łyżki cukru waniliowego
1 kieliszek likieru kokosowego Malibu (można zastąpić ajerkoniakiem, likierem brzoskwiniowym, kawowym lub śmietankowym)

Do dekoracji:
- mleczna czekolada
- posiekana cząstka brzoskwini z syropu

Mleko wlej do rondelka z grubym dnem i dobrze podgrzej. Włóż do gorącego mleka połamaną na kawałki czekoladę i mieszając, rozpuść. Dodaj do smaku cukier waniliowy.
Wlej likier kokosowy, wymieszaj, przelej do dwóch ogrzanych filiżanek.
Brzoskwinię drobno posiekaj. Czekoladę zetrzyj na tarce. Przygotowany napój czekoladowy posyp startą czekoladą i posiekaną brzoskwinią.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation