Kuchnia

Sałatki, surówki + gotowane, smażone i duszone warzywa

Sałatka z serem feta i porem


Składniki:

Składniki potrzebne do przygotowania sałatki dla 4 osób:
• mix sałat 75 g (endywia, endywia frisee, cykoria radichhio)
• ¼ główki sałaty lodowej
• 8-10 pomidorków cherry pokrojonych w ćwiartki
• ½ -1 papryczka chili (czerwona) drobno pokrojona
• por pokrojony w grube plasterki (tylko jasna część warzywa)
• niewielka ilość surowego świeżego ogórka (pokrojony w kosteczkę)
• 1 ząbek posiekanego czosnku
• ½ kostki sera feta pokrojonego w grupą kostkę
• szczypta suszonego rozmarynu
• szczypta suszonego tymianku
• szczypta suszonej papryki jalapeno
• sok z cytryny – ilość wg uznania
• olej
• pieprz i sól (niewielka ilość z uwagi na słoną fetę)

Sposób Przygotowania:

Wszystkie składniki kroimy, mieszamy w dużym naczyniu, a na koniec przyprawiamy. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation