Kuchnia

Bez glutenu

Produkty, które przyspieszają spalanie tłuszczu
1. Jogurt grecki
Swoje od­chu­dza­ją­ce wła­ści­wo­ści za­wdzię­cza wy­so­kiej za­war­to­ści biał­ka (ma go dwa razy wię­cej niż inne jo­gur­ty), które za­pew­nia dłuż­sze uczu­cie sy­to­ści . Do­dat­ko­wo, or­ga­nizm tra­wiąc biał­ko, zu­ży­wa wię­cej ka­lo­rii niż w przy­pad­ku wę­glo­wo­da­nów. Od­chu­dza­niu sprzy­ja rów­nież wapń za­war­ty w jo­gur­cie. Ko­bie­ty, któ­rych dieta jest uboga w ten skład­nik, mają zwy­kle wię­cej tkan­ki tłusz­czo­wej, więk­szy obwód w talii i wyż­szy po­ziom cho­le­ste­ro­lu. Udo­wod­ni­ły to ba­da­nia na­ukow­ców z uni­wer­sy­te­tu w Qu­be­cu w Ka­na­dzie. Oczy­wi­ście, aby jo­gurt po­ma­gał w od­chu­dza­niu musi za­wie­rać nie­wiel­kie ilo­ści tłusz­czu i cukru.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation