Sport i fitness

przepisy

Babeczki owsiane z czekoladą

Składniki:
2 szklanki mąki pszennej/pełnoziarnistej (260g)
85g płatków owsianych
6 łyżek cukru (72g) - ja użyłam ksylitolu
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżeczka cynamonu
2 jajka
szklanka mleka 0,5/1,5% (250ml)
5 łyżek oleju (50ml)
tabliczka gorzkiej czekolady

Sposób przygotowania:
1) W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę, płatki, cukier, proszek do pieczenia, sól, cynamon (ja dałam na końcu, bo zapomniałam) i pokrojoną czekoladę.
2) W drugiej misce mokre (jajka, mleko i olej).
3) Wszystko razem mieszamy i wypełniamy ciastem papilotki od muffinnek.
3a) (jeśli zdecydujecie się na mus) wypełniamy papilotki łyżką cista, następnie dajemy mus/ dżem i przykrywamy koleją warstwą ciasta)
4) Wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation