Kuchnia

Dla podniebienia

Szybkie ciasteczka owsiane z bananami

składniki:

- dwie szklanki płatków owsianych
- szklanka mąki pszennej
- dwa jajka
- 2 rozgniecione widelcem banany
- pół szklanki (lub nieco więcej) brązowego cukru
- dwie garście posiekanych orzechów
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 kostki stopionego masła
- kilka łyżek mleka dla rozluźnienia konsystencji ciasta

Wszystkie składniki zmieszać w dużej misce. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Układać porcje ciasta przy pomocy łyżki, formując okrągły kształt, na wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach. Piec do lekkiego zrumienienia, ok. 10 - 12 minut. Jeśli dwie blaszki na raz - z termoobiegiem, jeśli bez - pojedynczo i minutę, dwie dłużej. Ciastka można posypać na wierzchu cukrem ( nada chrupkości) lub posiekanymi orzechami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation