Kuchnia

Ciasta-Wypieki-Desery

Zimowe pochrupacze

Niebanalne pochrupacze to nic innego jak fantazyjnie przycięte gotowe tortille, które smarujemy olejem i krótko podpiekamy w wysokiej temperaturze.
Składniki:

Tortille pszenne ( po 1 sztuce na osobę)
Olej rzepakowy
Opcjonalnie: cukier puder

Piekarnik rozgrzewamy do 200`C. Tortille podgrzewamy w mikrofali przez 15-20 sekund, dzięki czemu zmiękną i staną się plastyczne. Foremkami lub ostrymi nożyczkami wycinamy dowolne kształty i układamy na blasze do pieczenia. Smarujemy lekko olejem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 5-6 minut lub aż tortille staną się lekko rumiane i chrupiące.

O ile lubimy wersję na słodko, to możemy jeszcze gorące oprószyć cukrem pudrem
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation