Kuchnia

kuchnia

Pieczone papryki, nadziewane pomidorami cherry, fetą i tymiankiem

składniki:

2 czerwone papryki
1 opakowanie pomidorków cherry
ser feta
1 gałązka świeżego tymianku
8 liści bazylii
świeżo mielony pieprz
1 łyżka oliwy

przyrządzanie:

Rozgrzać piekarnik do 200°C.
Przekroić papryki na pół i wyciągnąć gniazda z nasionami.
Pomidory i ser feta zmieszać z tymiankiem, bazylią i pieprzem.
Wypełnić papryki nadzieniem.
Skropić każdą połówkę kilkoma kroplami oliwy z oliwek.
papryki włożyć do naczynia żaroodpornego i zakryć folią aluminiową.
Piec przez około 30 minut, aż zaczną mięknąć.
Usunąć folię i nadal piec około 15 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation