Inne

Plywajace Pysznosci

15/15 superodchudzających produktów.

Sardynki i szprotki
To małe, a jed­no­cze­śnie wiel­kie bo­ha­ter­ki mórz i oce­anów. Mają dużo biał­ka i kwa­sów ome­ga-3, które wzmac­nia­ją mię­śnie i przy­spie­sza­ją prze­mia­nę ma­te­rii. Są rów­nież bo­ga­te w wapń i ubo­gie w rtęć po­cho­dzą­cą z za­nie­czysz­czeń, dla­te­go ko­bie­ty w ciąży mogą się­gać po nie bez obaw. Sar­dyn­ki i szprot­ki sta­no­wią poza tym naj­lep­sze źró­dło wi­ta­min A i D, która uła­twia przy­swa­ja­nie wap­nia. Mo­żesz kupić ryby świe­że, wę­dzo­ne lub w pusz­ce. Jeśli prze­szka­dza ci za­pach tych świe­żych, wy­mocz je przez go­dzi­nę w mleku. Drob­ne rybki jedz w ca­ło­ści z ościa­mi i krę­go­słu­pem. Po udu­sze­niu czy upie­cze­niu ości stają się mięk­kie i nie zro­bią krzyw­dy. Szprot­ki do­da­waj do ma­ka­ro­nów, rób z nich pasty do chle­ba. Bar­dzo wy­god­nym roz­wią­za­niem w kuch­ni są fi­le­ty an­cho­is. Zmik­suj je z ce­bu­lą, pa­pry­ką, świe­ży­mi zio­ła­mi i zjedz za­pie­ka­ne z pum­per­ni­klem lub ra­zo­wym żyt­nim chle­bem i ka­wał­kiem sera żół­te­go.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation