Kuchnia

potrawy

Sałatka z kapustą pekińską i brokułem - PrzyslijPrzepis.pl

Idealnie nadaje się jako dodatek zarówno do tradycyjnych dań jak i np. do grilla.

mała kapusta pekińska
1/3 małej czerwonej papryki
duża cebula
4 spore różyczki surowego brokuła
duża puszka kukurydzy konserwowej
2 pomidory

6 łyżek kefiru lub jogurtu
3 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:

Sałatka z kapustą pekińską i brokułem

1. Wszystkie warzywa myjemy. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do dużej miski. Pomidory kroimy w kostkę, odsączamy z nadmiaru soku, paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę siekamy.
2. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty warzyw. Różyczki brokuła kroimy na malutkie kawałki. Wszystkie składniki mieszamy w misce.
3. Sałatkę doprawiamy kefirem/jogurtem, majonezem, solą i pieprzem. Mieszamy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation