Kuchnia

deser

MOCNA MROŹNA.
SKŁADNIKI:
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs
200 ml wody
2 łyżki likieru kawowego
foremka do kostek lodu
cukier brązowy
75 ml mleka
PRZYRZĄDZANIE:
Kawę rozpuść w wodzie, posłódź wg uznania, dodaj likier kawowy. Całość dokładnie wymieszaj, przelej do foremki na lód i wstaw do zamrażalnika. Po upływie godziny wyjmij ją z zamrażalnika i przełóż kostki do blendera. Skrusz, pozwalając by część kostek roztopiła się a część pozostała zamrożona. Mleko posłódź łyżeczką brązowego cukru i spień za pomocą spieniacza. Kawę przełóż do szklanki i udekoruj spienionym mlekiem.
Sprzęt: blender (z funkcją kruszenia lodu), spieniacz do mleka, foremki do lodu
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation