Święta i uroczystości

Święta

Śledzie w śmietanie lista zakupów
5 filetów śledzi solonych ( Matiasy )
2 jabłka winne
2 ogórki kiszone
1 mała cebula
2 łyżki majonezu
1 szklanka kwaśnej śmietany
sok z cytryny
odrobina soli, pieprzu i cukru
Śledzie w śmietanie przygotowanie
Śledzie moczę w wodzie co najmniej 2 godziny. Następnie odsączam i moczę w mleku, przez kolejne 1/2 godziny. Odsączam i kroje śledzie na drobne paski. Układam w półmisku.
Jabłko obieram ze skórki, kroję w drobną kostkę. Podobnie ogórki oraz cebulę. Skrapiam sokiem z cytryny, aby nie ściemniały.
Śmietanę łączę z majonezem. Przykrywam śledzie sosem z pokrojonych jabłek, ogórków i cebuli wymieszanych z majonezem i śmietaną. Gotowe !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation