Kuchnia

Na słono

SZPINAKOWE GOFRY Z Z KOZIM SEREM, KREWETKAMI, AWOKADO I KOPERKIEM

* szpinak świeży – 2 garści
* jajko – 3 szt
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* mąka owsiana – 130 g
* mleko – 100 ml
* sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
* olej kokosowy – do natłuszczania
DODATKI:
* krewetki koktajlowe – ok. 200 g
* czosnek – 2-3 ząbki
* masło – 1 czubata łyżka
* kozi ser ( kremowy ) – ok. 150 g
* świeży koperek
* awokado – 1 szt

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
2 białka ubijamy na pianę ( nie musi być sztywna ).
Wrzucamy do blendera, dodajemy żółtka oraz pozostałe jajko, szpinak, mleko mąkę, proszek do pieczenia oraz przyprawy.Blendujemy na gładką masę ( w razie potrzeb dodajemy odrobinę mąki ).
Masa ma być gęsta, ale lejąca.Nagrzewamy i natłuszczamy gofrownicę. Smażymy po kilka minut.
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy czosnek oraz wyczyszczone krewetki, przesmażamy.
Gofry smarujemy kozim serem, dodajemy pokrojone awokado, krewetki i posiekany świeży koperek.Przykrywamy, kroimy.
Zajadamy w formie sandwichy!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation