Kuchnia

ciasta

Ciasto "salceson"
Ciasto po raz pierwszy jadłam u mojej mamy i tak mi zasmakowało, że od razu musiałam spisać sobie przepis. Okazało się, że ciasto ma bardzo intrygująca nazwę - Salceson- która może jednych zachęcić, a innych odstraszyć. Mnie bardzo odpowiadają takie smaki i dlatego upiekłam z połowy porcji, bo nie umiałabym sobie odmówić kolejnego i kolejnego kawałka i pewnie na tym by się nie skończyło ;-)
Smak może nie jest największym odkryciem, porównałabym do piernika z dodatkiem owoców, ja dodałam gruszki, ale mogą być również jabłka. Należy do ciast delikatnych i puszystych, co z pewnością jest jego zaletą.
Polecam serdecznie, ponieważ ciasto robi się bardzo szybko, jest bezproblemowe, a na dodatek smaczne...czego chcieć więcej...

źródło:
Uczta dla podniebienia: Ciasto "salceson"
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation