Kuchnia

Przepisy

3. Kotlety drobiowe z serem
Nie ma delikatniejszego mięsa niż filet kurczaka. Kotlety z dodatkiem sera są smaczne i soczyste, same rozpływają się w ustach, idealne na różne uroczystości. Szybki i prosty sposób przygotowania, spróbuj i przekonaj się Sama.
9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 podwójny filet z kurczaka
• 20 dag sera żółtego
• 1 czerstwa bułka
• 1 jajko
• 1 pęczek szczypiorku
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• Sól
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Bułkę zlewam wodą i odstawiam na chwilkę żeby się namoczyła.
2. Mięso myję, osuszam, kroję na mniejsze kawałki, mielę w maszynce do mielenia mięsa. Przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję posiekany drobno szczypiorek, bułkę wcześniej namoczoną, odciśniętą z wody, żółty ser starty na tarce o dużych oczkach. Mięso doprawiam papryką ostrą oraz solą i dokładnie mieszam.
3. Z mięsa robię kotlety, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
4. Kotlety podaję z ziemniakami i ulubioną surówką.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation