Kuchnia

sałatki

Ryba po grecku

Włoszczyzna paski Hortex – 1 opakowanie
500 g ulubionej ryby morskiej (filety)
1 puszka koncentratu pomidorowego
2 cebule
1 jajko
2 łyżki mąki pszennej
2-3 łyżki soku z cytryny
2 łyżeczki słodkiej papryki
1 łyżeczka cukru
2-3 łyżki oliwy z oliwek
kilka ziaren ziela angielskiego
1 liść laurowy
1/2 łyżeczki ostrej papryki
sól, pieprz

Przygotowanie:

Umyte i osuszone filety posól, skrop sokiem z cytryny i odstaw.
Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pokrojone w kostkę cebule, dodaj włoszczyznę Hortex i przyprawy, a następnie koncentrat pomidorowy i cukier.
Duś wszystko pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 10 minut.
W tym czasie rybę obtocz w rozmąconym jajku i mące i usmaż z dwóch stron na kolor złoty.
Potem ułóż ją na półmisku, przykryj warzywami i odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation