Kuchnia

obiad

Surówka obiadowa do mięsa
Ta surówka obiadowa z dodatkiem brokuł, papryki i ogórka to idealna propozycja, by wzbogacić smak i wartość odżywczą Twojego obiadu.
Doskonale sprawdzi się jako zdrowy i kolorowy dodatek do różnorodnych dań mięsnych, dodając świeżości i lekkości do Twojego obiadu.
6 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 brokuł
• 1 papryka czerwona
• 1 cebula czerwona
• 2 ogórki kiszone
• 1 pęczek koperku
• 60 g jogurtu naturalnego
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy na mniejsze kawałki, cebulę kroimy na cztery części, a ogórki na trzy części.
2. Warzywa przekładamy do naczynia blendera i blendujemy, aż uzyskamy gładką masę.
3. Do zblendowanych warzyw dodajemy jogurt, sól i pieprz do smaku, mieszamy dokładnie łyżką.
4. Surówka jest gotowa do podania.
5. Smacznego!
Gotowa surówka będzie idealna jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielna przekąska.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation