Kuchnia

Dieta

Makaron z krewetkami w sosie pomidorowym
1 porcja ma 420 kcal

600 g pomidorów koktajlowych (możesz użyć pomidorków z puszki)
1/2 szklanki posiekanej świeżej natki pietruszki
400 g małych krewetek
3 ząbki czosnku
20 g klarowanego masła lub oliwy z oliwek
Sol, pieprz do smaku
Drożdże nieaktywne
Makaron spaghetti 100 g porcja
Wykonanie
Ugotuj makaron.
Na patelni rozgrzej masło, dodaj. Dodaj pomidorki koktajlowe, podsmaż je 3-4 min od czasu do czasu mieszając.
Dodaj posiekany czosnek.
Zmniejsz ogień i gotuj około 3-4 minut.
Po tym czasie tłuczkiem do ziemniakow zgnieć pomidory i nadal gotuj od czasu do czasu mieszajac. Dodaj krewetki. Dopraw solą, pieprzem i natka pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation