Kuchnia

Dieta

Chleb z kaszy, bezglutenowy, pyszny i zdrowy👌🏻
Składniki🍞
400 g kaszy gryczanej niepalonej (białej)
500 ml wody źródlanej
2 łyżeczki soli niejodowanej
1 łyżka kminu rzymskiego (super smakuje z czarnuszką)
Pestki dyni i ziarna słonecznika do posypania
Foremka keksówka

Wykonanie
Kaszę zalać wodą i zostawić na 48 h. Można zalać na wieczór. W miedzy czasie należy pilnować aby kasza była cały czas pod wodą.
Wody powinno być tylko tyle, aby przykryła całą kaszę.
Po 48 h kaszę zmiksować. Doprawić solą i kminkiem lub innymi ulubionymi ziołami.
Przełożyć do blaszki natłuszczonej masłem lub olejem. Wstawić do piekarnika na 12 h. Po tym
Czasie włączyć piekarnik i piec 100-120 minut w temperaturze 180 stopni.
Smak jest pyszny:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation