Kuchnia

surówka

Surówka z kapusty pekińskiej
Jeśli szukasz nowych smaków surówki, dobrze trafiłeś, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Poznaj surówkę, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, zaskoczy wszystkich. Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą okazję. Ten smak zaskoczy każdego, koniecznie wypróbuj.
6 porcji
20 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kapusta pekińska
• 1 łyżka soku z cytryny
• Sól
• Pieprz
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 2 łyżki majonezu
• 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
• 1 łyżka miodu
• 2 łyżki musztardy francuskiej
Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno kroję, doprawiam solą pieprzem, wlewam sok z cytryny, oliwę, mieszam.
2. Do naczynia przekładam majonez, śmietanę miód, musztardę, łączę wszystkie składniki mieszając łyżką,
3. Sos wlewam do kapusty, mieszam.
4. Surówka gotowa.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation