Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

mleczko jaglane:)
Składniki:
kasza jaglana (1 szklanka ugotowanej kaszy)
nasiona słonecznika (1/3 -1/2 szklanki, zamiennie migdały, nerkowce, sezam, lub pomijamy ten składnik)
woda 2 szklanki
sól nierafinowana (maleńka szczypta)
zdrowa substancja słodząca (1 daktyl, kilka szczypt ksylitolu lub liść stewii)

Wykonanie:
Ugotowaną kaszę jaglaną zmiksuj z wodą i wybranym dodatkiem. Pamiętaj, że dodatek nada smak i charakter mleczku jaglanemu gdyż kasza jaglana sama w sobie jest stosunkowo neutralna. Zatem najbardziej kremowy smak osiągniesz dodając nerkowce lub migdały, ciekawy słonecznikowy posmaczek dzięki dodatkowi słonecznika i bardzo oryginalny dodając sezam. Wszystkie pestki i orzechy są niezwykle wartościowe. Zawierają zdrowe tłuszcze, witaminy, mikroelementy, wapń a nawet białko. W towarzystwie kaszy jaglanej bogatej w krzem, witaminy, o zasadowym odczynie to prawdziwa bomba zdrowia.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation