Kuchnia

Sałatki

Sałatka z brokułem, kukurydzą i sosem feta
Składniki:
1 średni brokuł
4 jajka na twardo
1 puszka kukurydzy
1 średni, świeży ogórek
4 cebulki dymki ze szczypiorem
Sos:
3 łyżki pikantnego majonezu
3 łyżki jogurtu greckiego
100 g sera feta
1 duży ząbek czosnku
1/4 łyżeczka świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie z niewielką ilością cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą. Wystudzić. Jajka na twardo obrać i pokroić w ósemki. Ogórka obrać i pokroić na grubsze półplasterki. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki połączyć, dodać posiekane dymki ze szczypiorem. Majonez połączyć z jogurtem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokruszony ser feta i pieprz. Całość zmiksować na gładki sos. Sałatkę polać sosem i wymieszać. Schłodzić przed podaniem. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation