Kuchnia

przystawki

Fricassee z kurczaka


SKŁADNIKI:

pierś z kurczaka - 600 gramów
papryka żółta - 1 sztuka
Przyprawa do złotego kurczaka
Knorr - 2 łyżki
pieczarki - 6 sztuk
szalotki - 8 sztuk
jogurt naturalny - 0.5 szklanki
ząbki czosnku - 2 sztuki
natka pietruszki - 3 łyżki
marchew - 2 sztuki
mąka pszenna - 1 łyżka
seler naciowy - 2 sztuki
biały pieprz - 1 łyżka
zielony groszek mrożony - 225
gramów
oliwa - 1 łyżka



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Filety z kurczaka oczyść i pokrój w kostkę i oprósz Przyprawą do złotego
kurczaka Knorr.

2. Czosnek pokrój na plasterki. Marchewkę pokrój w plasterki, selera w kostkę.
Paprykę pokrój w paski, pieczarki w cząstki. Cebulki obierz i pokrój w kostkę.

3. Cebulki i czosnek zeszklij na rozgrzanej oliwie. Wrzuć oprószonego w mące
kurczaka i smaż przez 10 minut, aż mięso się zrumieni.

4. Stopniowo wlewaj rosół i mieszaj.

5. Dodaj marchewkę i seler oraz groszek. Doprowadź do wrzenia i duś przez 5
minut na małym ogniu. Następnie dodaj paprykę i pieczarki. Przykryj i duś
jeszcze przez 10 minut.

6. Kilka łyżek gorącego wywaru wymieszaj z jogurtem i całość wlej do dania.
Dopraw do smaku pieprzem i dodaj posiekaną pietruszkę i podgotuj jeszcze
przez kilka minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation