Kuchnia

Dieta i zdrowie

Zdrowe nie nudne. Faszerowane filety z piersi w otrębach żytnich.

4 filety z piersi kurczaka
sól i pieprz
3-4 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
200 g liści mrożonego szpinaku, rozmrożonych
50 g sera śmietankowego
1 jajko
3-4 łyżki mleka
100 g otrąb żytnich
200 g ryżu naturalnego

Filety przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć przez chwilę czosnek dodać szpinak, poddusić aż odparuje woda. Szpinak wystudzić i wymieszać z serem. W filetach zrobić kieszonki i nafaszerować szpinakiem z serem. Spiąć wykałaczkami. Jajko roztrzepać z mlekiem. Filety moczyć w jajku z mlekiem, panierować w otrębach, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku około 20-25 minut w temperaturze 180°C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation