Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

francuskie poduszeczki
skŁadniki:

2 opakowania ciasta francuskiego
1 budyń waniliowy z cukrem
1 jajko
dowolne owoce
polewa czekoladowa



sposÓb przyrzĄdzania:

płaty ciasta rozłożyć, pociąć na kwadraty. połowę z nich ułożyć na blasze (wyłożonej papierem do pieczenia), posmarować białkiem ubitym na pianę. w pozostałych kwadratach wyciąć kółka (literatką, kieliszkiem lub foremką do ciasteczek), ułożyć je na kwadratach na blasze. ciastka posmarować rozkłóconym żółtkiem, piec ok. 15 minut w temp. 200st.c. wyjąć z piekarnika (jeśli środki ciastek mocno urosły, delikatnie docisnąć je łyżeczką tak, by powstały "miseczki"). budyń ugotować wg wskazówek na opakowaniu, wyłożyć go na upieczone i wystudzone ciastka. na każdym ułożyć kompozycję z owoców, całość polać stróżką polewy czekoladowej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation