Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Drineczki kawusie

Trzeba pamiętać, żeby mleko wlewać bardzo powoli przez niewielki otwór w dzbanuszku, tak by utworzyły się dwie warstwy. Mleko musi być dobrze spienione. Wierzch kawy można udekorować na różne sposoby - wiórki czkoladowe, cynamon :)


Składniki

180 ml mleka tłustego
70 ml kawy mocnej najlepiej espresso, moze być mocna rozpuszczalna, zbożowa..
cukier jeśli ktoś słodzi

Elegancka kawa:) Bez użycia ekspresu,
Etapy przygotowania

Podgrzać mleko w karnuszku razem z cukrem- nie doprowadzać do wrzenia, mikserem na najwiekszych obrotach miksować mleko do uzyskania pianki na powierzchni.

W międzyczasie zaparzyć kawe.

Wlać mleko (pianke zostawić) do szklanki do ok 3/4 jej wysokości, następnie wolnym strumyczkiem po ściance najllepiej z naczyna z dziubkiem wlać kawe do mleka,. Ładnie się rozwarstwi:) przełożyć łyżką pianke na wierzch, posypać- cynamonem, czekoladą tartą...Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation