Kuchnia

Ciasta

CIASTO Z TRUSKAWKAMI.

Najpierw należy upiec biszkopt
z 3 lub 4 jaj w blaszce 25x40

Składniki na warstwę I:
1/2 kg truskawek
2-3 galaretki truskawkowe
2-3 łyżki cukru

Składniki na warstwę II:
1 kg serka waniliowego homogenizowanego
2 galaretki o dowolnym smaku

Składniki na warstwę III:
1 szklanka cappuccino czekoladowego (proszek)
1 szklanka mleka
2 śnieżki do ubijania na mleku
1 łyżka żelatyny

Warstwa I
Truskawki zmiksować.
Podgrzać i wsypać galaretki.
Dosłodzić jeśli mamy bardzo kwaśne truskawki.
Całość lekko zagotować i mieszać do
całkowitego rozpuszczenia galaretek.
Masę wystudzić i wylać na biszkopt.
Schłodzić w lodówce.

Warstwa II:
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody.
Odstawić do lekkiego stężenia.
Następnie wymieszać z serkami.
Wylać na I warstwę. Schłodzić w lodówce.

Warstwa III:
Zagotować mleko i rozpuścić w nim cappuccino.
Gdy ostygnie schłodzić mocno w lodówce.
Do zimnego dodać śnieżki i ubić je na sztywno.
Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody.
Dodać ostudzoną do masy.
Wylać na warstwę II.
Schłodzić w lodówce.
Wierzch udekorować truskawkami lub bitą śmietaną
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation