Kuchnia

Kuchnia

Trzy szybkie tarty


Ciasto:
zimne masło: 30 dag
jajko: 12 sztuk
mąka: 60 dag
sól


Wierzch:

zielone pesto: 1 słoiczek
wędzony łosoś
kapary
kuleczki mozzarelli
ajwar: 1 słoiczek
jajko ugotowane na twardo
koperek
szynka lub salami w plastrach
pasta z oliwek (tapenada): 1 słoiczek
pomidorki koktajlowe
świeża bazylia
jabłuszka kaparowe



Przygotuj ciasto: mąkę posiekaj z masłem, dodaj 1/2 łyżeczki soli i jajka. Zagnieć ciasto. Podziel na 3 porcje. Każdą rozwałkuj na placek. Wylep nimi natłuszczone formy do tart i piecz 10 min w temp. 200°C.

Lekko przestudzone tarty grubo posmaruj pastami. Obłóż przygotowanymi składnikami: tartę z pesto- pomidorkami, mozzarellą, bazylią; tartę z ajwarem - salami i jabłuszkami kaparowymi; tartę z tapenadą - łososiem, plasterkami jajek, koperkiem i pieprzem. Przed podaniem tarty pokrój na trójkąty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation