Kuchnia

GRILL

Kurczak barbeque
Składniki

500 g piersi kurczaka (marynaty starczy i na większą porcję)
2 ząbki czosnku
4 łyżki ketchupu
2 łyżki octu balsamicznego
sok z 1 limonki
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne
3 łyżki miodu
5 kropli sosu tabasco
sól i pieprz
Krok 1.

Wszystkie składniki marynaty mieszam misce. Miód można zastąpić syropem cukrowym.
Krok 2.

Wkładam mięso i wstawiam do lodówki na całą noc. Potem dzielę na części (niekoniecznie) i jeszcze obtaczam każdy kawałek.
Krok 3.

Kładę na rozgrzanym grillu.
Krok 4.

Grilluję z obydwu stron aż będzie rumiany, podaję z pieczywem lub ziemniakami. smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation