Kuchnia

Drob

Filet z serem i szynką 2 - SKŁADNIKI:
filet z kurczaka
plasterki szynki
plasterki sera
mąka
tłuszcz do smażenia
Filet z serem i szynką 2 - PRZYGOTOWANIE:
Filet rozkrawamy na mniejsze kawałki rozbijamy lekko na cienko by przy smażeniu upiekło się do środka. Na rozbity filet układamy z jednej strony fileta plasterek sera żółtego a z drugiej strony szynkę Całość składamy razem na pół żeby ser złączył się szynką, Przygotowane mięso przed samym smażeniem panierujemy tylko w mące ( gdyż wcześniejsze panierowanie mięsa w mące zrobi papkę bo mąką się rozpuści) Przed smażeniem panierujemy dodajemy tłuszcz na patelnie i dobrze rozgrzewamy kładziemy mięso i smażymy na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Gotowy filet można podawać z różnymi dodatkami
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation