Kuchnia

ŁASUCHOWO PYSZNE JEDZONKO

kobieta w lustrach: Moje ulubione ciasteczka...

Kruche rożki z powidłami:
2,5 szklanki mąki krupczatki,
1 pojemniczek serka danio,
1 kostka margaryny,
cukier waniliowy

Mąkę posiekać z margaryną, dodać serek danio, cukier waniliowy, szybko zagnieść ciasto. W razie konieczności można dodać jedno żółtko.
Ciasto wstawić do lodówki na godzinę (można i na całą noc).

Wałkować placki na lekko podsypanej mąką stolnicy (nie przesadzać z ilością mąki do podsypywania, ciasto nie powinno się zbyt mocno kleić po schłodzeniu), wykrawać trójkąty, na każdy nakładać odrobinę dobrze wysmażonych powideł, zwijać rożki.
Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation