Kuchnia

Dasz mi spróbować...??

Składniki:
- opakowanie mrożonego szpinaku
- 100g wędzonego łososia
- kostka twarogu
- 4 jajka
- koperek
- łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
- gałka muszkatołowa
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
Na maśle podsmażamy szpinak, dodajemy czosnek, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku. Dodajemy do szpinaku 4 żółtka i ubite białka. Rozsmarowujemy wszystko na dużej blaszce, na papierze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika z termoobiegiem na 10 minut, na 190 stopni.
Kiedy "ciasto" wystygnie, smarujemy je drobno zmielonym twarogiem z koperkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Po tym nakładamy łososia. Zwijamy roladę i wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation