Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

kuchnia

"Meksykańska" sałatka z wędzonym kurczakiem i czerwoną fasolą


2 wędzone udka kurczaka lub 4 podudzia ( tzw. pałeczki )
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka konserwowej kukurydzy
1/2 słoika konserwowej papryki
2 łyżki majonezu
2 łyżki keczupu
czarny pieprz
ostra papryka
ew. sól


Z kurczaka zdjąć skórę. Mięso oddzielić od kości i pokroić na nieduże kawałki. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy.
Paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem, dodając majonez i keczup.
Doprawić czarnym pieprzem, ostra papryką i ewentualnie – solą.


* oczywiście, można zrobić z połowy składników. Zarówno fasolę jak i kukurydzę można bez problemu sobie zamrozić na drugi raz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation