Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

pychotki

Łososiowe szaszłyki
SKŁADNIKI :

* 1 i 1/2 szklanki mąki
* 2 niepełne szklanki mleka
* 4 jajka
* sól
* 2 łyżki posiekanego szczypiorku
* 2 łyżeczki ziaren czerwonego pieprzu
* 3 łyżki musztardy miodowej
* 16 plastrów wędzonego łososia
* olej lub masło do smażenia
* 16 szpadek do szaszłyków

PRZYGOTOWANIE :

Mąkę wsypać do, garnuszka, dodać jajka, sól, mleko. Dokładnie wymieszać, tak by nie było grudek. Ciasto odstawić na 30 minut.

Pieprz zemleć. Musztardę rozrobić odrobiną wody.

Z ciasta usmażyć 16 naleśników. Posmarować musztardą, na każdym położyć plaster łososia, posypać siekanym szczypiorkiem i pieprzem. Zrolować, pokroić na kawałki, nadziać na szpadki do szaszłyków. Podawać podgrzane lub na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation