Kuchnia

kuchnia

Sernik bananowy
Aromatyczny, wilgotny, nie opadający serniczek bananowy, alternatywa dla bananowca i chlebka bananowego na wykorzystanie dojrzałych bananów.



Inspiracja: sernik bananowy



Składniki na spód:

- 130 g zmielonych ciasteczek
- 50 g stopionego masła

Masło stopić, wymieszać ze zmielonymi ciasteczkami. Masą wyłożyć dno tortownicy o średnicy 18 cm. Schłodzić.



Składniki na masę serową:

- 500 g sera zmielonego
- 2 jaja
- 1/2 szklanki cukru
- opakowanie cukru waniliowego
- 1/4 szklanki mleczka kokosowego
- 2 dojrzałe banany
- 1 kisiel bananowy
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Ser, jaj, cukry, mleczko kokosowe, kisiel, mąkę ziemniaczaną i rozgniecione na papkę banany zmiksować krótko, do połączenia składników. Wylać na ciasteczkowy spód.

Piec w 160 st. C, około 60 minut. Wystudzić.



Smacznego.


sweet dreams
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation