Kuchnia

Grzybki

Sos grzybowy

Składniki:

400g grzybów leśnych
2 średnie cebule
marchewka
2 ząbki czosnku
250 ml bulionu drobiowego
koperek
sól, pieprz do smaku
3 ziarnka ziela angielskiego
2 liście laurowe
oliwa
gęsta, kwaśna śmietana

Wykonanie:
Cebulę pokroiłam w kostkę, czosnek posiekałam. Usmażyłam na złoto w rondlu. Grzyby oczyściłam, nie myłam. Pokroiłam w plasterki i dodałam do cebuli. Chwilę smażyłam, a następnie dodałam bulion, pokrojoną w talarki marchewkę, liście laurowe, ziele angielskie, doprawiłam do smaku i dusiłam do miękkości jakieś 20-25 minut, w miarę potrzeby dolewałam wody. Na koniec zaprawiłam śmietaną i wsypałam posiekany koperek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation