Inne

Architektura

Szachownica (blacha 28x40 cm)

Ciasto:
5 jaj
220 g mąki
180 g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml oleju
4 łyżeczki kakao
125 ml wody

Masa serowa:
500 g mielonego sera z wiaderka
1 op budyniu waniliowego
100 g cukru

Jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy olej i wodę i ubijamy. Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy. Mieszamy mikserem na najniższych obrotach. Przelewamy do blachy wysmarowanej olejem. Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by tworzyły kratkę. Pieczemy w 180 st 40 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation