Kuchnia

Moje przepisy

BURGERY PO WŁOSKU

Składniki:

burgery: 300 g mielonej wieprzowiny, 1 jajko, 1 cebulka szalotka, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich, tymianek, oregano, 3 łyżki wody

dodatkowo: 3 dowolne duże bułki, kilka liści sałaty lodowej, 6 plastrów pomidora malinowego, 6 plastrów mozzarelli, kilka dużych liści bazylii, musztarda, keczup

Mięso wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, drobno posiekaną szalotką i przyprawami. Usmażyć 3 duże, okrągłe burgery. Bułki przekroić na pół, podpiec przez chwilę w mikrofalówce. Bułki posmarować musztardą, układać warstwami: liść sałaty, burger, kilka liści bazylii, 2 plastry pomidora, keczup, 2 plastry mozzarelli i przykryć drugą połówką bułki.
Źródło: http://smakolykikoraliki.blog.pl/2014/06/20/burgery-po-wlosku/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation