Kuchnia

Moje przepisy

ŻÓŁTO-ZIELONA SAŁATKA

Składniki:

1/2 świeżego ananasa, 1 wędzone udko kurczaka, 1 średni ogórek zielony, kilka liści sałaty lodowej, 150 g sera żółtego, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu greckiego, sól, pieprz ziołowy, mielona papryka chili

Z ananasa wykroić miąższ i pokroić w kostkę odcinając twardy rdzeń. Z udka kurczaka zdjąć skórę, usunąć kości a mięso pokroić na kawałki. Ogórek obrać i pokroić w dużą kostkę. Liście sałaty opłukać, osuszyć i pokroić na kawałki. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać jogurt i majonez, wymieszać i doprawić do smaku solą, ziołowym pieprzem i chili. Schłodzić w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation