Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Placki, placuszki, pancakes/naleśniki, racuchy, gofry & omlety

RACUCHY Z JABŁKAMI - Przepisy Joli

Składniki:

3 szklanki mąki pszennej
1 łyżka cukru waniliowego
3 łyżki cukru
1 łyżeczka cynamonu
3 jajka
1 opakowanie drożdży suchych (7 g)
1/2 szklanki ciepłego mleka
300 ml zsiadłego mleka
2 jabłka

Wykonanie:
Do miski przesiałam mąkę, wsypałam cukier, dodałam cukier waniliowy i cynamon. Wbiłam jajka, dosypałam drożdże, zalałam ciepłym mlekiem, całość wlałam do pozostałych składników. Dolałam zsiadłego mleka i dokładnie wszystko wymieszałam. Na koniec obrałam jabłka, pokroiłam na małe plasterki i wymieszałam z ciastem. Moje ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.
Na patelni rozgrzałam olej i smażyłam racuchy na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu odsączyłam na ręczniku papierowym (z nadmiaru tłuszczu) i posypałam cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation