Kuchnia

KUCHNIA,TORTY

receptura na gorącą czekoladę "dark" (na 1 kubek):
200 ml mleka
45 g czekolady gorzkiej (min. 60% kakao)
15 g czekolady mlecznej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie może byc cukier waniliowy)
szczypta cynamonu

receptura na gorącą czekoladę "white" (na 1 kubek):
200 ml mleka
45 g białej czekolady
1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

w obu przypadkach sposób przygotowania jest taki sam: mleko razem z pozostałymi składnikami zagotuj na średnim ogniu stale mieszając do momentu aż czekolada całkowicie się rozpuści. przelej do kubka i udekoruj łyżką bitej śmietany (z dodatkiem cukru), odrobiną startej czekolady lub szczyptą cynamonu. jeśli chcesz, to możesz wzmocnić smak czekolady dodając kilka kropel rumu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation