Kuchnia

Dania mięsne i warzywne

Przepis na ok. 10 kotletów
kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

kotlety z bazylią, oregano i mozzarellą

0,5 kg mielonego mięsa z indyka
1 jajko
3 łyżki śmietany
3 łyżki bułki tartej
garść posiekanej bazylii z oregano
sól
pieprz
3 łyżki startej mozzarelli
olej do smażenia
bułka do obtoczenia kotletów

Bułkę tartą zalewamy śmietaną i zostawiamy do napęcznienia. Mięso mieszamy z jajkiem, ziołami, serem i bułką ze śmietaną do uzyskania jednolitej masy i doprawiamy solą i pieprzem w razie potrzeby dodając bułkę tartą gdy mięso jest za rzadkie. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami lub makaronem i warzywami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation